För människor som vill köpa fastighet på Costa Blanca, nämligen i Torrevieja, är det viktigt att lära känna den lokala kulturen och traditionerna.

Semestern i Torrevieja börjar, som på många andra spanska städer, med en karneval som ger människor glädje och målar stadens gator med ljusa färger.
Parad- och kostymtävlingen hålls vanligtvis på söndagen under karnevalen. Den här dagen kan du se olika danstrupper marschera med originalkostymer i jakten på det stora priset. Följande lördagskväll är det en nattparad där vem som helst kan delta i paraden.

>< p>Erfarna resenärer föredrar att boka ett hotell i Spanien i förväg online, jämför priser, betyg och recensioner. Till exempel, i Torrevieja kan du boka La Mata Vinamar hotel från 41 euro per natt.

En del av kulturen på Costa Blanca är också kulinarisk. I mars hålls ett mycket intressant evenemang i Torrevieja: Gastrocomer-mässan, på stadshamns territorium och under vilken de flesta lokala restauranger, kaféer och hotellanläggningar erbjuder besökarna att smaka på de mest utsökta lokala rätterna .

>< p>
Och i april är det dags att ta del av en av de viktigaste helgdagarna i Torrevieja, Costa Blanca och i Spanien i allmänhet: påsk. Fjorton skrån eller brödraskap marscherar genom staden under firandets dagar. Några av dem ackompanjeras av en parad med trummor, vilket gör firandet till något oförglömligt.

Med inträdet av maj kommer glädjen, solen, fiestan tillbaka. Och det beror på att Torrevieja under veckan blir en bit av Andalusien tack vare mässan Feria de Maio som lockar cirka trehundratusen besökare från hela Spanien. Kostymer från Sevilla, konsten att klä hästar, stånd, musik. Allt detta ackompanjeras dag och natt av fint lokalt vin.

>< p>
Juni och juli är månaderna för tillbedjan av det heliga hjärtat och Jungfrun del Carmen (16 juli)
, havets beskyddare, vars högtid firas med gastronomiska provningar och alla möjliga av evenemang relaterade till havet.

Från 1 december till 17 december varje år
hålls de viktigaste helgdagarna i staden Torrevieja för att hedra den obefläckade avlelsen. Det är värt att notera här kvällståget som äger rum den 8:e.

Det är naturligtvis omöjligt att inte nämna den internationella Habanera- och polyfonitävlingen, vars kvalitet har blivit en anledning till stort turistintresse. Evenemanget äger rum i slutet av juli i Air de la Salle. Grupper och artister från Spanien, Indien, Kina, Europa och Amerika deltar i denna festival.