Για άτομα που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Costa Blanca, συγκεκριμένα στην Torrevieja, είναι σημαντικό να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό και τις παραδόσεις.

Οι διακοπές στην Torrevieja ξεκινούν, όπως σε πολλά άλλα ισπανικά πόλεις, με ένα καρναβάλι που δίνει στους ανθρώπους χαρά και βάφει τους δρόμους της πόλης με έντονα χρώματα.
Η παρέλαση και ο διαγωνισμός κοστουμιών γίνεται συνήθως την Κυριακή του καρναβαλιού. Την ημέρα αυτή, μπορείτε να δείτε διάφορα χορευτικά συγκροτήματα να παρελαύνουν με πρωτότυπα κοστούμια για να κυνηγήσουν το μεγάλο έπαθλο. Το επόμενο Σάββατο το βράδυ, υπάρχει μια νυχτερινή παρέλαση όπου ο καθένας μπορεί να λάβει μέρος στην παρέλαση.

< p>Οι έμπειροι ταξιδιώτες προτιμούν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχείο στην Ισπανία εκ των προτέρων στο διαδίκτυο, να συγκρίνουν τιμές, αξιολογήσεις και κριτικές. Για παράδειγμα, στην Torrevieja, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο ξενοδοχείο La Mata Vinamar από 41 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Μέρος της κουλτούρας της Costa Blanca είναι και η μαγειρική. Τον Μάρτιο, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιείται στην Torrevieja: το Gastrocomer Fair, στο έδαφος του λιμανιού της πόλης και κατά τη διάρκεια της οποίας τα περισσότερα από τα τοπικά εστιατόρια, καφέ και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις προσφέρουν στους επισκέπτες να δοκιμάσουν τα πιο νόστιμα τοπικά πιάτα .

< p>
Και τον Απρίλιο, ήρθε η ώρα να λάβετε μέρος σε μια από τις πιο σημαντικές διακοπές στην Τορεβιέχα, την Κόστα Μπλάνκα και γενικότερα στην Ισπανία: Πάσχα. Δεκατέσσερις συντεχνίες ή αδελφότητες βαδίζουν στην πόλη όλες τις ημέρες της γιορτής. Κάποια από αυτά συνοδεύονται από παρέλαση τυμπάνων, μετατρέποντας τη γιορτή σε κάτι αξέχαστο.

Με την έλευση του Μάη, η χαρά, ο ήλιος, η φιέστα επιστρέφουν. Και αυτό γιατί μέσα στην εβδομάδα, η Τορεβιέχα γίνεται κομμάτι της Ανδαλουσίας χάρη στην έκθεση Feria de Maio, η οποία προσελκύει περίπου τριακόσιες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ισπανία. Κοστούμια από τη Σεβίλλη, η τέχνη του ντύσιμο αλόγων, πάγκοι, μουσική. Όλα αυτά συνοδεύονται μέρα και νύχτα από εκλεκτό ντόπιο κρασί.

< p>
Ιούνιος και Ιούλιος είναι οι μήνες λατρείας της Ιερής Καρδιάς και της Παναγίας ντελ Κάρμεν (16 Ιουλίου)
, της προστάτιδας της θάλασσας, η γιορτή της οποίας γιορτάζεται με γαστρονομικές γευσιγνωσίες και κάθε λογής των εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη θάλασσα.

Από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 17 Δεκεμβρίου κάθε έτους,
οι κύριες διακοπές της πόλης Torrevieja πραγματοποιούνται προς τιμήν της Αμόλυντης Σύλληψης. Αξίζει να σημειωθεί εδώ η βραδινή πομπή που γίνεται στις 8.

Φυσικά, είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τον Διεθνή Διαγωνισμό Habanera and Polyphony, η ποιότητα του οποίου έχει γίνει αφορμή για μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα τέλη Ιουλίου στο Air de la Salle. Σε αυτό το φεστιβάλ συμμετέχουν ομάδες και καλλιτέχνες από την Ισπανία, την Ινδία, την Κίνα, την Ευρώπη και την Αμερική.