For folk som ønsker å kjøpe eiendom på Costa Blanca, nemlig i Torrevieja, er det viktig å bli kjent med den lokale kulturen og tradisjonene.

Feriene i Torrevieja begynner, som på mange andre spanske språk byer, med et karneval som gir folk glede og maler gatene i byen med lyse farger.
Parade- og kostymekonkurransen arrangeres vanligvis på søndagen i karnevalet. På denne dagen kan du se ulike dansetroppene marsjere med originale kostymer i jakten på hovedpremien. Påfølgende lørdag kveld er det nattparade hvor alle kan delta i paraden.

>< p>Erfarne reisende foretrekker å bestille et hotell i Spania på forhånd online, sammenligne priser, vurderinger og anmeldelser. For eksempel, i Torrevieja kan du bestille La Mata Vinamar-hotellet fra 41 euro per natt.

En del av kulturen på Costa Blanca er også kulinarisk. I mars arrangeres en veldig interessant begivenhet i Torrevieja: Gastrocomer-messen, på territoriet til byhavnen, og hvor de fleste lokale restaurantene, kafeene og hotellbedriftene tilbyr besøkende å smake på de deiligste lokale rettene .

>< p>
Og i april er det på tide å ta del i en av de viktigste høytidene i Torrevieja, Costa Blanca og i Spania generelt: Påske. Fjorten laug eller brorskap marsjerer gjennom byen alle feiringsdagene. Noen av dem blir akkompagnert av en parade med trommer, som gjør feiringen til noe uforglemmelig.

Med ankomsten av mai kommer gleden, solen, fiestaen tilbake. Og dette er fordi Torrevieja i løpet av uken blir et stykke Andalusia takket være Feria de Maio-messen, som tiltrekker seg rundt tre hundre tusen besøkende fra hele Spania. Kostymer fra Sevilla, kunsten å kle hester, boder, musikk. Alt dette ledsages dag og natt av god lokal vin.

>< p>
Juni og juli er månedene for tilbedelse av Det hellige hjerte og Jomfru del Carmen (16. juli)
, havets skytshelgen, hvis fest feires med gastronomiske smaksprøver og alle slags av begivenheter knyttet til havet.

Fra 1. desember til 17. desember hvert år
holdes de viktigste høytidene i byen Torrevieja til ære for den ubesmittede unnfangelsen. Det er verdt å merke seg her kveldsprosesjonen som finner sted den 8.

Selvfølgelig er det umulig å ikke nevne den internasjonale habanera- og polyfonikonkurransen, hvis kvalitet har blitt en årsak til stor turistinteresse. Arrangementet finner sted i slutten av juli i Air de la Salle. Grupper og artister fra Spania, India, Kina, Europa og Amerika deltar på denne festivalen.