Pentru cei care doresc să cumpere proprietăți în Costa Blanca, și anume în Torrevieja, este important să cunoască cultura și tradițiile locale.

Încep vacanțele în Torrevieja, ca și în multe alte spaniole. orașe, cu un carnaval care dă bucurie oamenilor și pictează străzile orașului cu culori strălucitoare.
Parada și concursul de costume se desfășoară de obicei în duminica carnavalului. În această zi, puteți vedea diverse trupe de dans defilând cu costume originale în căutarea marelui premiu. În următoarea seară de sâmbătă, are loc o paradă de noapte la care oricine poate lua parte la paradă.

< p>Călătorii cu experiență preferă să rezerve online un hotel în Spania în avans, să compare prețurile, evaluările și recenziile. De exemplu, în Torrevieja, puteți rezerva hotel La Mata Vinamar de la 41 de euro pe noapte.

O parte a culturii din Costa Blanca este și culinară. În luna martie, la Torrevieja are loc un eveniment foarte interesant: Târgul Gastrocomer, pe teritoriul portului orașului și în cadrul căruia majoritatea restaurantelor, cafenelelor și unităților hoteliere locale oferă vizitatorilor să guste cele mai delicioase mâncăruri locale. .

< p>
Și în aprilie, este timpul să participați la una dintre cele mai importante sărbători din Torrevieja, Costa Blanca și, în general, în Spania: Paștele. Paisprezece bresle sau frății mărșăluiesc prin oraș în toate zilele sărbătorii. Unele dintre ele sunt însoțite de o paradă a tobelor, transformând sărbătoarea în ceva de neuitat.

Odată cu venirea lunii mai, se întorc bucuria, soarele, fiesta. Și asta pentru că în timpul săptămânii, Torrevieja devine o bucată de Andaluzie datorită târgului Feria de Maio, care atrage aproximativ trei sute de mii de vizitatori din toată Spania. Costume din Sevilla, arta de a îmbrăca caii, tarabe, muzică. Toate acestea sunt însoțite zi și noapte de vin local rafinat.

< p>
Iunie și iulie sunt lunile de închinare a Sfintei Inimi și a Fecioarei del Carmen (16 iulie)
, patrona mării, a cărei sărbătoare este sărbătorită cu degustări gastronomice și tot felul a evenimentelor legate de mare.

De la 1 decembrie până la 17 decembrie a fiecărui an,
principalele sărbători ale orașului Torrevieja sunt ținute în cinstea Imaculatei Concepții. Este de remarcat aici procesiunea de seară care are loc pe 8.

Desigur, este imposibil să nu amintim de Concursul Internațional de Habanera și Polifonie, a cărui calitate a devenit un motiv de mare interes turistic. Evenimentul are loc la sfârșitul lunii iulie în Air de la Salle. La acest festival participă grupuri și artiști din Spania, India, China, Europa și America.