Azok számára, akik ingatlant szeretnének vásárolni Costa Blancán, nevezetesen Torreviejában, fontos, hogy megismerjék a helyi kultúrát és hagyományokat.

Torreviejában kezdődik a nyaralás, mint sok más spanyolban. városok, karnevállal, amely örömet okoz az embereknek, és élénk színekkel festi a város utcáit.
A felvonulást és a jelmezversenyt általában a karnevál vasárnapján tartják. Ezen a napon különböző tánccsoportok vonulnak fel eredeti jelmezekkel a fődíjért. A következő szombat este éjszakai felvonulást tartanak, ahol bárki részt vehet a felvonuláson.

< p>A tapasztalt utazók szívesebben foglalnak szállodát Spanyolországban előre online, összehasonlítják az árakat, értékeléseket és véleményeket. Például Torreviejában a La Mata Vinamar szállodát éjszakánként 41 eurótól foglalhatja le.

A Costa Blanca kultúrájának része a kulináris is. Márciusban egy nagyon érdekes eseményt tartanak Torreviejában: a Gasztrocomer Vásárt, a város kikötőjének területén, melynek során a legtöbb helyi étterem, kávézó és szálloda várja a látogatókat a legfinomabb helyi ételek megkóstolására. .

< p>
Áprilisban pedig itt az ideje, hogy részt vegyünk Torrevieja, Costa Blanca és általában Spanyolország egyik legfontosabb ünnepén: Húsvéton. Tizennégy céh vagy testvériség vonul végig a városon az ünnepség minden napján. Néhányukat dobfelvonulás kíséri, felejthetetlenné varázsolva az ünneplést.

Május eljövetelével visszatér az öröm, a nap, a fieszta. Ez pedig azért van így, mert a hét folyamán Torrevieja Andalúzia darabjává válik a Feria de Maio vásárnak köszönhetően, amely mintegy háromszázezer látogatót vonz Spanyolország egész területéről. Sevillai jelmezek, a lovak öltöztetésének művészete, bódék, zene. Mindezt éjjel-nappal finom helyi bor kíséri.

< p>
Június és július a Szent Szív és a Szűz del Carmen imádatának hónapja (július 16.)
, a tenger védőnője, akinek ünnepét gasztronómiai kóstolókkal és mindenfélével ünneplik. a tengerrel kapcsolatos eseményekről.

Minden év december 1-től december 17-ig
a Szeplőtelen Fogantatás tiszteletére tartják Torrevieja város fő ünnepeit. Itt érdemes megemlíteni a 8-án zajló esti felvonulást.

Természetesen nem lehet megemlíteni a Nemzetközi Habanera és Polifónia Versenyt, melynek színvonala nagy turisztikai érdeklődésre vált. Az eseményre július végén kerül sor az Air de la Salle-ban. Spanyolországból, Indiából, Kínából, Európából és Amerikából csoportok és művészek vesznek részt ezen a fesztiválon.