Voor mensen die onroerend goed aan de Costa Blanca willen kopen, namelijk in Torrevieja, is het belangrijk om de lokale cultuur en tradities te leren kennen.

Vakanties in Torrevieja beginnen, zoals in veel andere Spaanse steden, met een carnaval dat mensen vreugde geeft en de straten van de stad met felle kleuren schildert.
De parade en kostuumwedstrijd wordt meestal gehouden op de zondag van het carnaval. Op deze dag zie je verschillende dansgroepen marcheren met originele kostuums op zoek naar de hoofdprijs. De volgende zaterdagavond is er een nachtparade waar iedereen aan de parade kan deelnemen.

< p>Ervaren reizigers boeken het liefst vooraf online een hotel in Spanje en vergelijken ze prijzen, beoordelingen en recensies. In Torrevieja kun je bijvoorbeeld het hotel La Mata Vinamar boeken vanaf 41 euro per nacht.

Een deel van de cultuur van de Costa Blanca is ook culinair. In maart wordt in Torrevieja een zeer interessant evenement gehouden: de Gastrocomer Fair, op het grondgebied van de stadshaven en waar de meeste lokale restaurants, cafés en hotelinrichtingen bezoekers de heerlijkste lokale gerechten aanbieden .

< p>
En in april is het tijd om deel te nemen aan een van de belangrijkste feestdagen in Torrevieja, de Costa Blanca en in Spanje in het algemeen: Pasen. Veertien gilden of broederschappen trekken alle dagen van de viering door de stad. Sommigen van hen worden begeleid door een parade van trommels, waardoor het feest iets onvergetelijks wordt.

Met de komst van mei keren vreugde, de zon, het feest terug. En dit komt omdat Torrevieja doordeweeks een stukje Andalusië wordt dankzij de Feria de Maio, die zo'n driehonderdduizend bezoekers uit heel Spanje trekt. Kostuums uit Sevilla, de kunst van het aankleden van paarden, kraampjes, muziek. Dit alles wordt dag en nacht begeleid door heerlijke lokale wijn.

< p>
Juni en juli zijn de maanden van aanbidding van het Heilig Hart en de Maagd del Carmen (16 juli)
, de patrones van de zee, wiens feest wordt gevierd met gastronomische proeverijen en allerlei soorten van evenementen met betrekking tot de zee.

Van 1 december tot 17 december van elk jaar worden
de belangrijkste feestdagen van de stad Torrevieja gehouden ter ere van de Onbevlekte Ontvangenis. Vermeldenswaard is hier de avondprocessie die plaatsvindt op de 8e.

Natuurlijk is het onmogelijk om niet te spreken van de Internationale Habanera en Polyphony Competition, waarvan de kwaliteit een reden is geworden voor grote toeristische belangstelling. Het evenement vindt eind juli plaats in Air de la Salle. Groepen en artiesten uit Spanje, India, China, Europa en Amerika nemen deel aan dit festival.