Pro lidi, kteří si chtějí koupit nemovitost v Costa Blanca, konkrétně v Torrevieji, je důležité poznat místní kulturu a tradice.

Prázdniny v Torrevieji začínají, stejně jako v mnoha jiných španělštině města, s karnevalem, který dává lidem radost a barví ulice města pestrými barvami.
Přehlídka a soutěž kostýmů se obvykle koná v neděli o karnevalu. V tento den můžete vidět různé taneční skupiny pochodující v originálních kostýmech v honbě za hlavní cenou. Následující sobotu večer se koná noční průvod, kde se může zúčastnit každý.

< p>Zkušení cestovatelé dávají přednost rezervaci hotelu ve Španělsku předem online, porovnání cen, hodnocení a recenzí. Například v Torrevieja si můžete zarezervovat hotel La Mata Vinamar od 41 eur za noc.

Součástí kultury Costa Blanca je také kulinářství. V březnu se v Torrevieji koná velmi zajímavá akce: Gastrocomer Fair na území městského přístavu, během níž většina místních restaurací, kaváren a hotelů nabízí návštěvníkům ochutnat ta nejchutnější místní jídla. .

< p>
A v dubnu je čas zúčastnit se jedné z nejvýznamnějších svátků v Torrevieji, na Costa Blance a ve Španělsku obecně: Velikonocích. Čtrnáct cechů nebo bratrstev pochoduje městem po všechny dny oslav. Některé z nich doprovází defilé bubnů, které proměňují oslavu v něco nezapomenutelného.

S příchodem května se vrací radost, slunce, fiesta. A to proto, že během týdne se Torrevieja stává kouskem Andalusie díky veletrhu Feria de Maio, který přitahuje asi tři sta tisíc návštěvníků z celého Španělska. Kostýmy ze Sevilly, umění oblékání koní, stání, hudba. To vše ve dne i v noci doprovází kvalitní místní víno.

< p>
Červen a červenec jsou měsíci uctívání Nejsvětějšího Srdce a Panny del Carmen (16. července)
, patronky moře, jejíž svátek se slaví gastronomickými ochutnávkami a nejrůznějšími druhy akcí souvisejících s mořem.

Od 1. prosince do 17. prosince každého roku se
konají hlavní svátky města Torrevieja na počest Neposkvrněného početí. Za zmínku zde stojí večerní průvod, který se koná 8..

Samozřejmě nelze nezmínit Mezinárodní soutěž Habanera a polyfonie, jejíž kvalita se stala důvodem velkého zájmu turistů. Akce se koná na konci července v Air de la Salle. Tohoto festivalu se účastní skupiny a umělci ze Španělska, Indie, Číny, Evropy a Ameriky.