För de flesta turister väcker omnämnandet av Prag tankarna på den ikoniska Karlsbron, den historiska astronomiska klockan och sagan som Pragborgen. Men det finns ett annat Prag, en unik, udda och mindre känd sida som väntar på att bli grävd fram och utforskad. Ja, du gissade rätt – den här artikeln är tillägnad alla "Off the Beaten Path"-platserna i denna pittoreska stad, som kan göra din helg i Prag till en verkligt magisk upplevelse.

Redo att vandra? Spänn fast dig, för denna unika helgresplan i Prag är på väg att höja dina reseupplevelser till en helt ny nivå.

Dag 1: Börja med Kommunismens historia och Nuclear Bunker Tour

Börja dagen med att fördjupa dig i kommunismens historia. Kommunismens museum presenterar en levande berättelse om eran, som visar upp allt från det dagliga livet, politik, sport, utbildning, till förtryck och konst. Återupplev den tidigare totalitära regimens dagar och förstå den betydelsefulla roll den spelade för att forma landet.

Efter ett besök på museet, förbered dig på att få ett kylande perspektiv på kalla krigets era på Prags kärnbunkertur. Ett hemlighetsfullt skyddsrum för kärnkraftsnedfall från eran, det fångar de oro och rädslor som rådde under dessa tider. Klicka här för vägbeskrivning.

Dag 2: Besök Letná Parks och koppla av på ett kafé

Vad sägs om att börja den andra dagen av din helgtur med ett uppfriskande besök i en av Prags vackraste parker? Letná Parks har utsikt över staden från kullen och är en plats där du kan fly från folkmassan och få en annorlunda utsikt över Prag.

Utforska efter parken, gå till Café Letka som ligger i närheten. En förkroppsligande av Prags kafékultur, det är en plats att koppla av, varva ner, njuta av fantastiskt kaffe och helt enkelt se världen gå förbi. Hitta den på Google Maps.

Dag 3: Utforska Vyšehrad och Wallenstein Garden

Börja den sista dagen av din unika helgtur genom att utforska det historiska fortet Vyšehrad. Denna plats är känd som Prags födelseplats och erbjuder fantastiska panoramautsikt över staden och floden Moldau.

Efter att ha packat upp Vyšehrads fantastiska historia, gå din väg mot Wallenstein Garden, en perfekt plats för att finna tröst mitt i stadens liv. Denna geometriskt precisa trädgård i italiensk stil är hem för en rad fantastiska skulpturer, vackra påfåglar och till och med en anmärkningsvärd konstgjord droppstensvägg. Navigera hit.

Under din resa, se till att bo på de bästa platserna för att lägga till komfort och lyx till ditt besök. Detta kan enkelt göras genom att jämföra hotellerbjudanden i Prag på hotels-scanner.com. Webbplatsen erbjuder ett brett utbud av alternativ att välja mellan, vilket säkerställer att du hittar en perfekt plats att vila och föryngra efter en lång dag av sightseeing.

Avslutar

Prag är en skattkammare av upplevelser som väntar på att bli upptäckta. Med denna "Off the Beaten Path"-resplan får du utforska stadens obesjungna platser och avslöja dess sanna charm och livlighet. Så packa dina väskor och förbered dig på att bli hänförd av magin och lugnet i Prags mindre kända platser.