Ve většině turistů vzbudí zmínka o Praze ikonický Karlův most, historický orloj a pohádkový Pražský hrad. Ale je tu jiná Praha, jedinečná, svérázná a méně známá strana, která čeká na své objevení a prozkoumání. Ano, hádáte správně – tento článek je věnován všem místům „mimo vyšlapané stezky“ tohoto malebného města, díky nimž je váš víkend v Praze opravdu kouzelný.

Připraveni k putování? Připoutejte se, tento jedinečný víkendový itinerář v Praze pozvedne vaše cestovatelské zážitky na zcela novou úroveň.

1. den: Začněte historií komunismu a prohlídkou jaderného bunkru

Začněte svůj den ponořením se hluboko do historie komunismu. Muzeum komunismu představuje živé vyprávění o době a představuje vše od každodenního života, politiky, sportu, vzdělávání až po represe a umění. Prožijte znovu časy bývalého totalitního režimu a pochopte, jakou významnou roli sehrál při utváření země.

Po návštěvě muzea se připravte na mrazivý pohled na éru studené války na prohlídce Pražského jaderného bunkru. Tajný jaderný protiatomový kryt z dob, zachycuje úzkosti a obavy, které v té době panovaly. Kliknutím sem zobrazíte pokyny.

2. den: Návštěva Letenských sadů a relax v kavárně

Co takhle začít druhý den vašeho víkendového turné osvěžující návštěvou jednoho z nejkrásnějších pražských parků? Letenské sady s výhledem na město z vrcholu kopce jsou místem, kde můžete uniknout davu a získat jiný pohled na Prahu.

Po prohlídce parku zamiřte do nedaleké kavárny Letka. Je ztělesněním pražské kavárenské kultury, je to místo k relaxaci, odpočinku, vychutnání úžasné kávy a prostě jen pozorování světa. Najděte to na Google Maps.

3. den: Prohlídka Vyšehradu a Valdštejnské zahrady

Začněte závěrečný den své jedinečné víkendové prohlídky prohlídkou historické pevnosti Vyšehrad. Toto místo, známé jako rodiště Prahy, nabízí ohromující panoramata města a řeky Vltavy.

Po rozbalení nádherné historie Vyšehradu se vydejte směrem k Valdštejnské zahradě, perfektnímu místu pro nalezení útěchy uprostřed ruchu velkoměsta. Tato geometricky precizní zahrada italského stylu je domovem řady úžasných soch, krásných pávů a dokonce i pozoruhodné umělé krápníkové zdi. Přejděte sem.

Během své cesty se ujistěte, že zůstanete na nejlepších místech, abyste své návštěvě dodali pohodlí a luxus. To lze snadno provést porovnáním nabídek hotelů v Praze na hotels-scanner.com. Webová stránka nabízí širokou škálu možností, ze kterých si můžete vybrat, takže po dlouhém dni objevování najdete perfektní místo k odpočinku a načerpání nových sil.

Zabalit se

Praha je pokladnicí zážitků, které čekají na objevení. S tímto itinerářem „Mimo vyšlapané cesty“ můžete prozkoumat neopěvovaná místa města a odhalit jeho skutečné kouzlo a živost. Sbalte si tedy kufry a připravte se na to, že vás okouzlí kouzlo a klid méně známých pražských míst.