Bij de meeste toeristen roept de vermelding van Praag gedachten op aan de iconische Karelsbrug, de historische astronomische klok en de sprookjesachtige Praagse Burcht. Maar er is een ander Praag, een unieke, eigenzinnige en minder bekende kant, die wacht om ontdekt en ontdekt te worden. Ja, je raadt het goed: dit artikel is gewijd aan alle plekken buiten de gebaande paden van deze pittoreske stad, die jouw weekend in Praag tot een werkelijk magische ervaring kunnen maken.

Klaar om te dwalen? Zet je schrap, want deze unieke weekendroute in Praag staat op het punt je reiservaringen naar een geheel nieuw niveau te tillen.

Dag 1: Begin met de geschiedenis van het communisme en de nucleaire bunkertour

Begin uw dag door diep in de geschiedenis van het communisme te duiken. Het Museum van het Communisme presenteert een levendig verhaal van die tijd, waarin alles wordt getoond, van het dagelijks leven, politiek, sport, onderwijs tot repressie en kunst. Herbeleef de dagen van het voormalige totalitaire regime en begrijp de belangrijke rol die het speelde bij de vorming van het land.

Na uw bezoek aan het museum kunt u zich voorbereiden op een huiveringwekkend perspectief op het tijdperk van de Koude Oorlog tijdens de Praagse Nucleaire Bunker-tour. Het is een geheimzinnige nucleaire schuilkelder uit die tijd en legt de zorgen en angsten vast die in die tijd heersten. Klik hier voor een routebeschrijving.

Dag 2: Bezoek Letná-parken en ontspan in een café

Wat dacht je ervan om de tweede dag van je weekendtour te beginnen met een verfrissend bezoek aan een van de mooiste parken van Praag? Letná Parks kijkt uit over de stad vanaf de heuveltop en is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte en een ander beeld van Praag kunt krijgen.

Na het verkennen van het park kunt u naar het nabijgelegen Café Letka gaan. Het is een belichaming van de Praagse cafécultuur en is een plek om te ontspannen, tot rust te komen, te genieten van heerlijke koffie en gewoon te kijken naar de wereld die voorbijgaat. Vind het op Google Maps.

Dag 3: Verken Vyšehrad en de Wallenstein-tuin

Begin de laatste dag van uw unieke weekendtour met het verkennen van het historische fort van Vyšehrad. Deze plaats staat bekend als de geboorteplaats van Praag en biedt prachtige panorama's over de stad en de rivier de Moldau.

Nadat je de prachtige geschiedenis van Vyšehrad hebt uitgepakt, loop je naar de Wallenstein-tuin, een perfecte plek om troost te vinden te midden van de drukte van de stad. Deze geometrisch precieze tuin in Italiaanse stijl herbergt een reeks verbazingwekkende sculpturen, prachtige pauwen en zelfs een opmerkelijke kunstmatige druipsteenmuur. Navigeer hierheen.

Zorg ervoor dat u tijdens uw reis op de beste plaatsen verblijft om comfort en luxe aan uw bezoek toe te voegen. Dit kunt u eenvoudig doen door hoteldeals in Praag te vergelijken op hotels-scanner.com. De website biedt een breed scala aan opties om uit te kiezen, zodat u zeker een perfecte plek vindt om uit te rusten en te verjongen na een lange dag vol ontdekkingen.

Afsluiten

Praag is een schat aan ervaringen die wachten om ontdekt te worden. Met deze 'Off the Beaten Path'-route kun je de onbezongen plekken van de stad verkennen en haar ware charme en levendigheid onthullen. Dus pak je koffers en laat je betoveren door de magie en sereniteit van de minder bekende plekken van Praag.