A legtöbb turista számára Prága említése felkelti az ikonikus Károly-híd, a történelmi Csillagászati ​​óra és a prágai várhoz hasonló mesebeli gondolatokat. De van egy másik Prága, egy egyedi, furcsa és kevésbé ismert oldal, amely feltárásra és felfedezésre vár. Igen, jól sejtette – ezt a cikket ennek a festői városnak az összes „A kitaposott ösvényen kívüli” pontjának szenteljük, amely képes varázslatos élménnyé varázsolni a prágai hétvégét.

Készen áll a vándorlásra? Kapcsold be, mert ez az egyedülálló prágai hétvégi útvonal egy teljesen új szintre emeli utazási élményeit.

1. nap: Kezdje a kommunizmus történetével és a nukleáris bunkertúrával

Kezdje a napot azzal, hogy mélyen elmélyül a kommunizmus történetében. A Kommunizmus Múzeuma a korszak élénk narratíváját mutatja be, a mindennapi élettől, politikától, sporttól, oktatástól az elnyomásig és a művészetig mindent. Éld át az egykori totalitárius rezsim napjait, és értsd meg, milyen jelentős szerepet játszott az ország alakításában.

Miután meglátogatta a múzeumot, készüljön fel a hidegháborús korszak dermesztő perspektívájára a Prágai Nukleáris Bunker túrán. A korszak titkos nukleáris csapadékmenedéke, amely megragadja az akkori szorongásokat és félelmeket, amelyek akkoriban uralkodtak. Kattintson ide az útmutatásért.

2. nap: Látogassa meg a Letná parkokat, és pihenjen egy kávézóban

Mit szólna, ha hétvégi körútja második napját egy frissítő látogatással kezdené Prága egyik legszebb parkjában? A dombtetőről a városra néző Letná Parks egy olyan hely, ahol elmenekülhet a tömeg elől, és más kilátásban lehet része Prágára.

A park felfedezése után irány a közelben található Café Letka. A prágai kávézókultúra megtestesítője, ez egy hely a kikapcsolódásra, lazításra, egy elképesztő kávé elfogyasztására és egyszerűen csak nézheti a világ múlását. Keresse meg a Google Térképen.

3. nap: Fedezze fel Vyšehradot és a Wallenstein kertet

Kezdje egyedülálló hétvégi turnéjának utolsó napját Vyšehrad történelmi erődjének felfedezésével. Ez a Prága szülőhelyeként ismert hely lenyűgöző panorámát kínál a városra és a Moldva folyóra.

Miután kibontotta Vyšehrad csodálatos történelmét, sétáljon el a Wallenstein-kert felé, amely tökéletes hely, hogy megnyugvást találjon a város nyüzsgése közepette. Ez az olasz stílusú, geometriailag precíz kert számos csodálatos szobornak, gyönyörű páváknak és még egy figyelemre méltó mesterséges cseppkőfalnak ad otthont. Navigáljon ide.

Utazása során mindenképpen a legjobb helyeken szálljon meg, hogy kényelmet és luxust adjon látogatásának. Ezt könnyen megteheti, ha összehasonlítja a prágai szállodai ajánlatokat a hotels-scanner.com oldalon. A weboldal a lehetőségek széles skáláját kínálja, így biztosítva, hogy tökéletes helyet találjon a pihenésre és felfrissülésre egy hosszú felfedezős nap után.

Becsomagolás

Prága felfedezésre váró élmények tárháza. Ezzel az „Off the Beaten Path” útvonallal felfedezheti a város ismeretlen helyeit, és felfedheti valódi varázsát és élénkségét. Tehát csomagolja be a csomagját, és készüljön fel arra, hogy elbűvölje Prága kevésbé ismert helyeinek varázsa és nyugalma.