Για τους περισσότερους τουρίστες, η αναφορά της Πράγας προκαλεί σκέψεις για την εμβληματική Γέφυρα του Καρόλου, το ιστορικό Αστρονομικό Ρολόι και το παραμύθι όπως το Κάστρο της Πράγας. Όμως, υπάρχει μια διαφορετική Πράγα, μια μοναδική, ιδιόμορφη και λιγότερο γνωστή πλευρά, που περιμένει να ανακαλυφθεί και να εξερευνηθεί. Ναι, σωστά μαντέψατε—αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλα τα σημεία «Off the Beaten Path» αυτής της γραφικής πόλης, ικανά να κάνουν το Σαββατοκύριακο σας στην Πράγα μια πραγματικά μαγική εμπειρία.

Έτοιμοι να περιπλανηθείτε; Κουμπώστε, για αυτό το μοναδικό δρομολόγιο του Σαββατοκύριακου στην Πράγα πρόκειται να ανεβάσει τις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Ημέρα 1: Ξεκινήστε με την Ιστορία του Κομμουνισμού και την Περιήγηση στο Πυρηνικό Καταφύγιο

Ξεκινήστε τη μέρα σας εμβαθύνοντας στην ιστορία του κομμουνισμού. Το Μουσείο Κομμουνισμού παρουσιάζει μια ζωντανή αφήγηση της εποχής, προβάλλοντας τα πάντα, από την καθημερινή ζωή, την πολιτική, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την καταστολή και τις τέχνες. Ξαναζήστε τις μέρες του πρώην ολοκληρωτικού καθεστώτος και κατανοήστε τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη διαμόρφωση της χώρας.

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο, προετοιμαστείτε για να δείτε μια ανατριχιαστική προοπτική της εποχής του Ψυχρού Πολέμου στην περιοδεία της Πράγας για το πυρηνικό καταφύγιο. Ένα μυστικό καταφύγιο πυρηνικών καταστροφών από την εποχή, αποτυπώνει τις ανησυχίες και τους φόβους που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Κάντε κλικ εδώ για οδηγίες.

Ημέρα 2: Επισκεφθείτε το Letná Parks και χαλαρώστε σε ένα καφέ

Τι θα λέγατε να ξεκινήσετε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας σας το Σαββατοκύριακο με μια αναζωογονητική επίσκεψη σε ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Πράγας; Με θέα στην πόλη από την κορυφή του λόφου, το Letná Parks είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ξεφύγετε από το πλήθος και να έχετε μια διαφορετική θέα της Πράγας.

Μετά την εξερεύνηση του πάρκου, κατευθυνθείτε στο Café Letka που βρίσκεται κοντά. Μια ενσάρκωση της κουλτούρας των καφέ της Πράγας, είναι ένα μέρος για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε, να απολαύσετε έναν εκπληκτικό καφέ και απλά να παρακολουθήσετε τον κόσμο να περνάει. Βρείτε το στους Χάρτες Google.

Ημέρα 3: Εξερευνήστε τον κήπο Vyšehrad και Wallenstein

Ξεκινήστε την τελευταία μέρα της μοναδικής περιήγησης του Σαββατοκύριακου εξερευνώντας το ιστορικό φρούριο Vyšehrad. Γνωστό ως η γενέτειρα της Πράγας, αυτό το μέρος προσφέρει εκπληκτικές πανοραμικές εικόνες της πόλης και του ποταμού Μολδάβα.

Αφού αποσυσκευάσετε την υπέροχη ιστορία του Vyšehrad, περπατήστε προς τον κήπο Wallenstein, ένα τέλειο μέρος για να βρείτε παρηγοριά μέσα στη φασαρία της πόλης. Αυτός ο κήπος ιταλικού στυλ, γεωμετρικά ακριβής, φιλοξενεί μια σειρά από εκπληκτικά γλυπτά, πανέμορφα παγώνια και ακόμη και έναν αξιοσημείωτο τεχνητό τοίχο. Πλοηγηθείτε εδώ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, φροντίστε να μείνετε στα καλύτερα μέρη για να προσθέσετε άνεση και πολυτέλεια στην επίσκεψή σας. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα συγκρίνοντας προσφορές ξενοδοχείων στην Πράγα στο hotels-scanner.com. Ο ιστότοπος προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για να διαλέξετε, διασφαλίζοντας ότι θα βρείτε ένα τέλειο μέρος για ξεκούραση και αναζωογόνηση μετά από μια κουραστική μέρα εξερεύνησης.

Τυλίγοντας

Η Πράγα είναι ένας θησαυρός εμπειριών που περιμένουν να ανακαλυφθούν. Με αυτό το δρομολόγιο «Off the Beaten Path», μπορείτε να εξερευνήσετε τα αφανή μέρη της πόλης και να αποκαλύψετε την αληθινή γοητεία και τη ζωντάνια της. Ετοιμάστε λοιπόν τις βαλίτσες σας και ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από τη μαγεία και τη γαλήνη των λιγότερο γνωστών σημείων της Πράγας.