Ha Barcelona fő látnivalóiról kérdezik, a válasz mindig ugyanaz: az egész város egy folyamatos látnivaló. A világon kevés város tud e tekintetben megfelelni Barcelonának. Egy séta a városban meglepi egy gazdag építészeti örökséggel, amely magában foglalja a Római Birodalom romjait, a középkori utcákat, a lenyűgöző Gaudí építészetet és a huszonegyedik század ultramodern épületeit. A művészet szerelmesei nem fognak unatkozni Barcelonában. A legimpozánsabb látnivalók a Picasso és Joan Miró Múzeumok, a Palau Nacional, amely a világ legnagyobb román művészeti gyűjteményének ad otthont. Érdemes figyelni a Museu d'Art Contemporanira is – itt a kortárs művészet ínyenceinek szóló kiállításokat mutatnak be.

A tapasztalt utazók online foglalnak szállodát Spanyolországban, összehasonlítani az értékeléseket, árakat és tanulmányi értékeléseket. Például Barcelonában az Eurostars Bcn Design szállodát éjszakánként 100 €-tól foglalhatja le.

>


Természetesen nem szabad kihagyni Barcelona fő szimbólumát - a város északi részén található La Sagrada Familia-t. A templomlátogatás egybeköthető Antoni Gaudi építész házmúzeumának meglátogatásával, amely a templom területén található.

A futballszurkolóknak mindenképpen érdemes bemenniük a Barcelona Múzeumba, ez a kiállítás A futball hírnevét évente akár másfél millió turista keresi fel.
Ha gyerekekkel utazik, csak el kell mennie a Museu de Cera de Barcelona viaszmúzeumba, amely több mint 300 valódi viaszfigurát tartalmaz híres emberek és kitalált szereplők a világirodalomból. Figyelmet érdemel még Európa egyik legszebb parkja, a Parc de la Ciutadella, ahol csónakázhatunk a tavon.


Barcelonában érdemes megkóstolni a spanyol tapast, amit szinte minden étteremben felszolgálnak, valamint a kitűnő katalán konyhát. A helyi specialitások közé tartozik az Arroz Negro - tenger gyümölcsei és zöldségek rizzsel és tintahal szósszal, valamint a Paella - egy sárga rizs alapú étel zöldségekkel, hússal vagy tenger gyümölcseivel. A barcelonai éjszakai élet a világ egyik legjobbja. Éjfélkor kezdődik az éjszakai élet. Amikor megérkezik Barcelonába, megvásárolhatja a Barcelona Card kártyát, amely számos kedvezményt biztosít a tömegközlekedés és a belépési díjak árából. A hónap bizonyos napjain egyes múzeumok ingyenesen látogathatók.

Gyakorlati tanácsok a barcelonai turistáknak


Óvakodj a zsebtolvajoktól, ez is gyakori a várost, hogy zsákokat lopjon el közvetlenül az utcán.



Különös figyelmet kell fordítani azokra az emberekre, akik "segítséget" kínálnak a Ramblas és az óváros környékén. Ne hagyja őrizetlenül a poggyászát, csak kis mennyiségű készpénzt vigyen magával. Tartsa magánál a dokumentumok színes másolatait, és hagyja az eredetiket a szálloda széfjében. Aki bűncselekmény áldozatává vált, azonnal menjen a legközelebbi rendőrőrsre – ez szükséges a kártérítés megszerzéséhez.