Na otázku ohledně hlavních atrakcí v Barceloně je odpověď vždy stejná: celé město je nepřetržitou atrakcí. V tomto ohledu se Barceloně vyrovná jen málo měst na světě. Procházka městem vás překvapí bohatým architektonickým dědictvím, které zahrnuje ruiny z římské říše, středověké uličky, úžasnou Gaudího architekturu a ultramoderní budovy 21. století. Milovníci umění se v Barceloně nudit nebudou. Nejpůsobivějšími památkami jsou Picassovo a Joan Miróovo muzeum, Palau Nacional, kde se nachází největší sbírka románského umění na světě. Pozornost byste měli věnovat také Museu d'Art Contemporani – jsou zde prezentovány výstavy pro znalce současného umění.

Zkušení cestovatelé si rezervují hotel ve Španělsku online, porovnejte hodnocení, sazby a recenze studií. Například v Barceloně si můžete zarezervovat Eurostars Bcn Design hotel od 100 EUR za noc.


Samozřejmě nemůžete minout hlavní symbol Barcelony - La Sagrada Familia, která se nachází na severu města. Prohlídku chrámu lze spojit s návštěvou domu-muzea architekta Antoniho Gaudího, které se nachází na území chrámu.

Fotbaloví fanoušci by se rozhodně měli dostat do barcelonského muzea, tato výstava fotbalové slávy navštíví ročně až jeden a půl milionu turistů.
Pokud cestujete s dětmi, stačí zajít do muzea voskových figurín Museu de Cera de Barcelona, kde je více než 300 skutečných voskových figurín. slavné osobnosti a fiktivní postavy světové literatury. Pozornost si zaslouží také jeden z nejkrásnějších parků v Evropě, Parc de la Ciutadella, kde se můžete projet na lodičkách po jezeře.


Když jste v Barceloně, stojí za to ochutnat španělské tapas, které se podávají téměř v každé restauraci, stejně jako vynikající katalánskou kuchyni. Mezi místní speciality patří Arroz Negro – plody moře a zelenina s rýží a omáčkou ze sépie a Paella – pokrm ze žluté rýže se zeleninou, masem nebo mořskými plody. Noční život v Barceloně je považován za jeden z nejlepších na světě. Noční život začíná o půlnoci. Když přijedete do Barcelony, můžete si koupit kartu Barcelona Card, která nabízí mnoho slev na veřejnou dopravu a vstupné. V určité dny v měsíci lze některá muzea navštívit zdarma.

Praktické rady pro turisty v Barceloně


Pozor na kapsáře, to je také běžné v město krást tašky přímo na ulici.



Zvláštní pozornost by měla být věnována lidem, kteří nabízejí „pomoc“ v okolí Ramblas a Starého Města. Nenechávejte zavazadla bez dozoru, noste s sebou pouze menší částky v hotovosti. Mějte u sebe barevné kopie dokumentů a originály nechte v hotelovém trezoru. Každý, kdo se stal obětí trestného činu, by se měl okamžitě dostavit na nejbližší policejní stanici – to je nezbytné pro získání odškodnění.