Σε ερώτηση για τα κύρια αξιοθέατα της Βαρκελώνης, η απάντηση είναι πάντα η ίδια: ολόκληρη η πόλη είναι ένα συνεχές αξιοθέατο. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να ταιριάξουν με τη Βαρκελώνη από αυτή την άποψη. Μια βόλτα στην πόλη θα σας εκπλήξει με μια πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά που περιλαμβάνει ερείπια από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μεσαιωνικούς δρόμους, εκπληκτική αρχιτεκτονική του Γκαουντί και υπερσύγχρονα κτίρια του εικοστού πρώτου αιώνα. Οι λάτρεις της τέχνης δεν θα βαρεθούν στη Βαρκελώνη. Τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα είναι τα μουσεία Πικάσο και Joan Miró, το Palau Nacional, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ρωμανικής τέχνης στον κόσμο. Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο Museu d'Art Contemporani - εκθέσεις για γνώστες της σύγχρονης τέχνης παρουσιάζονται εδώ.

Έμπειροι ταξιδιώτες κάνουν κράτηση ξενοδοχείου στην Ισπανία διαδικτυακά, συγκρίνετε αξιολογήσεις, ποσοστά και κριτικές μελετών. Για παράδειγμα, στη Βαρκελώνη, μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Eurostars Bcn Design ξενοδοχείο από 100 € ανά διανυκτέρευση.

< p>
Φυσικά, δεν μπορείτε να παραλείψετε το κύριο σύμβολο της Βαρκελώνης - τη La Sagrada Familia, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της πόλης. Μια ξενάγηση στο ναό μπορεί να συνδυαστεί με μια επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi, το οποίο βρίσκεται στην επικράτεια του ναού.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου πρέπει οπωσδήποτε να μπουν στο Μουσείο της Βαρκελώνης, αυτή την έκθεση τη φήμη του ποδοσφαίρου επισκέπτονται έως και ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο.
Αν ταξιδεύετε με παιδιά, απλά πρέπει να πάτε στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Museu de Cera de Barcelona, ​​το οποίο διαθέτει πάνω από 300 κέρινα ομοιώματα, αληθινά διάσημα πρόσωπα και φανταστικοί χαρακτήρες από την παγκόσμια λογοτεχνία. Άξιο προσοχής είναι επίσης ένα από τα πιο όμορφα πάρκα της Ευρώπης, το Parc de la Ciutadella, όπου μπορείτε να κάνετε βάρκες στη λίμνη.

< p>
Όσο βρίσκεστε στη Βαρκελώνη, αξίζει να δοκιμάσετε ισπανικά τάπας, τα οποία σερβίρονται σχεδόν σε κάθε εστιατόριο, καθώς και εκλεκτή καταλανική κουζίνα. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το Arroz Negro - θαλασσινά και λαχανικά με ρύζι και σάλτσα σουπιάς και το Paella - ένα πιάτο με βάση το κίτρινο ρύζι με λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά. Η νυχτερινή ζωή στη Βαρκελώνη θεωρείται μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Η νυχτερινή ζωή ξεκινά τα μεσάνυχτα. Όταν φτάσετε στη Βαρκελώνη, μπορείτε να αγοράσετε την Barcelona Card, η οποία προσφέρει πολλές εκπτώσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και εισιτήρια εισόδου. Ορισμένες ημέρες του μήνα, ορισμένα μουσεία μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν.

Πρακτικές συμβουλές για τουρίστες στη Βαρκελώνη


Προσοχή στους πορτοφολάδες, είναι επίσης συνηθισμένο σε η πόλη για να κλέψει τσάντες ακριβώς στο δρόμο.

< p>

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στους ανθρώπους που προσφέρουν «βοήθεια» γύρω από τη Ramblas και την Παλιά Πόλη. Μην αφήνετε τις αποσκευές σας χωρίς επίβλεψη, έχετε μαζί σας μόνο μικρά ποσά μετρητών. Κρατήστε μαζί σας έγχρωμα αντίγραφα των εγγράφων και αφήστε τα πρωτότυπα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου. Όποιος έχει πέσει θύμα εγκλήματος θα πρέπει να πάει αμέσως στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα - αυτό είναι απαραίτητο για να λάβει αποζημίωση.