Spanien är ett gammalt land med ett färgstarkt och mångsidigt kulturarv. Och danser och musik spelar en viktig roll i att forma denna nationella aspekt av landet.

De turister som är intresserade av dessa kreativitetsområden och åker på semester till Spanien bör definitivt besöka den katalanska huvudstaden Barcelona.

Erfarna resenärer föredrar att boka ett hotell i Spanien i förväg online, jämför priser, betyg och recensioner. Till exempel, i Barcelona kan du boka Barcelona Princess från 71 euro per natt.


Det är här som många evenemang tillägnad den nationella spanska kulturen anordnas för utländska gäster och lokala konstälskare.

Särskilt i Barcelona du kan se framträdanden av autentiska musiker och dansare som ägnat sina liv åt en så originell riktning som flamenco. Denna trend kan med rätta betraktas som en egenskap hos spansk kultur och en viktig del av lokalbefolkningens dagliga liv.

Denna typ av konst är mångfacetterad och ganska komplex, dess rötter går djupt in i den historiska eran, då spanjorerna antog aktivt de karaktäristiska riktningarna för sin musik från de arabiska folken och zigenarna.



Med tiden hade rytmerna av kubansk musikalisk kreativitet, och även sådana aktuella trender som jazz, ett betydande inflytande på bildandet av flamencon. Det aktuella formatet för denna konst har blivit en färgstark symbios av traditionella egenskaper och aktuella idéer om estetik, plasticitet och musikaliskt ljud.

Flamencons främsta attribut förblev uttryck, öppenhet och känslomässig prestanda. Om utländska turister är intresserade av en sådan originell genre av kreativitet, bör de definitivt gå till en av de professionella tematiska showerna när de besöker Spanien. I Barcelona finns det ganska populära lag som kan skryta med en hög nivå.

Flamencoföreställningar hålls här regelbundet, storskaliga shower blir ofta en del av kultur- och underhållningsevenemang, festivaler och massfiranden. Och de är genomgående populära bland tusentals utländska resenärer som besöker Spanien och Katalonien som en del av ett turistbesök.


Flamenco är landets och regionens visitkort, idén om spanjorernas kultur och liv kommer att vara ofullständig om du inte ägnar kvällen åt att bekanta dig med en så färgstark konstform.

Faktum är att flamenco är en intrikat dansföreställning som traditionellt framförs med ackompanjemang av akustisk gitarr och sång.

Idag finns det dock tillräckligt många ursprungliga moderna tolkningar om ett liknande ämne.

I Barcelona kan du hitta många temaställen, där underhållningsprogrammet helt består av uppträdanden av lokala och inbjudna flamencoband. Det är också i denna stad som storskaliga festivaler och tävlingar tillägnad denna typ av kreativitet ofta anordnas.