Spanje is een oud land met een kleurrijk en divers cultureel erfgoed. En dans en muziek spelen een belangrijke rol bij het vormgeven van dit nationale aspect van het land.

Toeristen die geïnteresseerd zijn in deze gebieden van creativiteit en op vakantie gaan naar Spanje, moeten zeker een bezoek brengen aan de Catalaanse hoofdstad - Barcelona.

Ervaren reizigers boeken een hotel in Spanje het liefst van tevoren online, vergelijk prijzen, beoordelingen en beoordelingen. In Barcelona boek je bijvoorbeeld Barcelona Princess al vanaf 71 euro per nacht.


Hier worden tal van evenementen georganiseerd die gewijd zijn aan de nationale Spaanse cultuur voor buitenlandse gasten en lokale kunstliefhebbers.

Met name in Barcelona je kunt optredens zien van authentieke muzikanten en dansers die hun leven hebben gewijd aan zo'n originele richting als flamenco. Deze trend kan met recht worden beschouwd als een eigenschap van de Spaanse cultuur en een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven van de lokale bevolking.

Dit type kunst is veelzijdig en vrij complex, de wortels gaan diep in dat historische tijdperk, toen de Spanjaarden namen actief de karakteristieke richtingen van hun muziek over van de Arabische volkeren en zigeuners.



In de loop van de tijd hadden de ritmes van de Cubaanse muzikale creativiteit, en zelfs hedendaagse trends als jazz, een grote invloed op de vorming van flamenco. Het actuele formaat van deze kunst is een kleurrijke symbiose geworden van traditionele kenmerken en huidige ideeën over esthetiek, plasticiteit en muzikaal geluid.

Het belangrijkste kenmerk van flamenco bleef expressie, openheid en emotionele uitvoering. Als buitenlandse toeristen geïnteresseerd zijn in zo'n origineel genre van creativiteit, dan moeten ze bij een bezoek aan Spanje zeker naar een van de professionele thematische shows gaan. In Barcelona zijn er behoorlijk populaire teams die kunnen bogen op een hoog niveau.

Flamenco-optredens worden hier regelmatig gehouden, grootschalige shows worden vaak onderdeel van culturele en amusementsevenementen, festivals en massale vieringen. En ze zijn consequent populair bij duizenden buitenlandse reizigers die Spanje en Catalonië bezoeken als onderdeel van een toeristisch bezoek.


Flamenco is het visitekaartje van het land en de regio, het idee van de cultuur en het leven van de Spanjaarden zal onvolledig zijn als je de avond niet wijdt aan de kennismaking met zo'n kleurrijke kunstvorm.

In feite is flamenco een ingewikkelde dansvoorstelling die traditioneel wordt uitgevoerd met akoestische gitaarbegeleiding en vocale begeleiding.

Tegenwoordig zijn er echter genoeg originele moderne interpretaties over een soortgelijk onderwerp.

In Barcelona vind je veel thema-locaties, waar het entertainmentprogramma volledig bestaat uit optredens van lokale en uitgenodigde flamencobands. Het is ook in deze stad dat er vaak grootschalige festivals en wedstrijden worden georganiseerd die aan dit soort creativiteit zijn gewijd.